De som har någon form av intresse för den stora bilden som underhållningsmedel, och framför allt många av dem som tidigare under åren har läst tidningen HemmaBio, har kanske något hum om vem jag är? Oavsett vad man vet och kan tänkas tycka om mig och min kompetens så skall jag här med några "korta rader" försöka berätta lite mer om vem jag är och varför jag tror mig kunna detta. I min bransch, som frilansande produktrecensent & teknikjournalist, får man lära sig vara både älskad och hatad. Min personliga ”disclaimer” lyder dock som följer:

-Jag är inte civilingenjör eller någon form av forskare! Jag är bara en vanlig konsument med ett starkt brinnande intresse för film och i synnerlighet storbildsprojektion = hemmabio! Detta intresse har genom åren givit mig en extremt omfattande produkt- och teknikkännedom som jag mer än gärna förmedlar till andra! Det är vad det handlar om, varken mer eller mindre! Läs allt du någonsin kan vilja veta om oss under "BigScreen & våra tjänster"!

Snabb 32-års-resumé: Ända sedan barnsben på tidigt 70-tal så har visuella upplevelser fascinerat mig oerhört mycket. Därav blev konst (målning, teckning, illustrationer, osv.) ganska tidigt en stor del av mitt liv. När jag sedan blev äldre kom det gränslösa filmintresset och frekventa biobesök blev naturligtvis en självklarhet. Och som vuxen, någon gång runt 1993-94 började jag inse att det faktiskt finns tillräckligt bra produkter på marknaden för att i sitt eget hem kunna återskapa en ganska stor del av den fantastiska upplevelse ett biobesök oftast innebär. Lönen från mitt första arbete på Sveriges Television gick därefter mest åt att finansiera min första hembioanläggning.

Jag gick nu ut rätt hårt redan från början med en Super-VHS video från JVC, en Yamaha DSP-A3090 förstärkare, en uppsättning studiohögtalare (Yamaha NS-1000) och en Sharp XV-320 projektor (LCD). Och sedan var det kört! Därifrån har det bara eskalerat och i takt med att produkternas kvalitet ökade så ökade även mitt begär att uppgradera min anläggning. Vissa kallar detta "mani" eller att vara materialist. Må så vara! Själv anser jag att livet är till för att levas ordentligt och har man en hobby (eller flera) så har man mer att leva för, oavsett om den är dyr eller inte. Vissa gillar bilar, andra gillar hästar, frimärken, kläder, osv… Själv älskar jag film och framför allt den stund av verklighetsflykt som en god film innebär. Naturligtvis uppskattar jag även andra saker i livet som vänner, resor, mat, historia, djur och natur, med mera! Men film och allting runt omkring filmens värld kommer alltid att vara ett av mina allra största intressen.

Under de följande åren kom nu min fritid att nästan domineras av informationsinsamling kring hemmabio och framför allt projektorer, då jag alltid ansett att den stora bilden är nyckeln till den stora upplevelsen. Hösten 1997 visste jag det mesta om det bästa som fanns på marknaden och i denna veva sprang jag på tidningen HemmaBios dåvarande chefredaktör Lars Erik Frej på en mässa i Stockholm. Efter en stunds diskussioner om tidningen lade jag fram en del kritik om att det testades för lite projektorer. Svaret blev: ”-Gör det då!”, och på den vägen är det. Mitt intresse för att skriva och att vårda det svenska språket i tal och skrift, blev en bra kombination med min omfattande produktkännedom och min vilja att förmedla denna till andra. Så förhoppningsvis har mina artiklar i HemmaBio-tidningen under åren hjälpt många konsumenter till bra val av projektorer (och dyl.) till sina hembioanläggningar! Idag, 2004, har jag hunnit med att skriva för inte bara HemmaBio, utan även andra tidningar som Home Vision Magazine, Plaza Interiör och Bild&Ljud i Hemmet...

Denna sajt är tänkt att vara ett komplement till mina tidningsartiklar och en naturlig källa till information kring storbildsunderhållning! Har du feedback att lämna angående sajten? Maila oss/mig här!

Väl mött!

 

 

 

 

Chefredaktör, BigScreen Entertainment

 

TACK till min fd sambo Rebecka Carlsson för allt ditt fantastiska stöd under den tid jag byggde upp detta företag och denna hemsida...