BigScreen.se
 
 

BIG SCREEN RECOMMENDED

BigScreen använder & rekommenderar
just nu utrustning ifrån bland annat:


PROJEKTOR: Sharp XV-Z21000
PROJEKTOR: Sharp XV-Z21000

DUK: EuroScreen Frame Vision
DUK: EuroScreen Frame Vision

KABLAR: Supra Cables
KABLAR: Supra Cables

GeFen signaldistribution
SIGNALDISTRIBUTION: Gefen


 
 
 
 
 

 

 

BigScreen.se

BIGSCREEN'S FRAMTID...

Dagar blev till vekor, veckor blev till månader... En hel semesterperiod har passerat, men nu har vi och framför allt jag funderat klart och tagit beslutet att BigScreen kommer att "läggas ned". Eller närmare och mer korrekt specifierat; läggas på is, som nu egentligen redan är fallet. Det är efter alla dessa år helt enkelt inte längre tillräckligt motiverande att driva BigScreen i samma omfattning som innan. Detta känns som ett tråkigt besked, men dock oundvikligt. Förr eller senare kommer allting till ett slut. Låt oss klargöra vad detta beror på och vad som händer nu...

© 2009 BigScreen Entertainment 

Ett gripande vägsskäl har nåtts och vi som jobbar med detta projekt, och i synnerhet jag som äger större delen av verksamheten, måste nu till slut ställa oss frågan huruvida de är motiverande att driva projektet vidare, eller ej. Personligen har jag sysslat med konsumentupplysning inom hemelektronik sedan 1997. Detta är något som tuffat på med varierande hastighet under vad som stundtals varit väldigt roligt och givande, men också periodvis oerhört kämpigt och arbetssamt. Kommentarer som "det måste vara roligt att få jobba med något man tycker om" eller "gud va kul att få jobba med sin hobby", har vid vissa tillfällen känts nästan kränkande med tanke på allt arbete som många inte relekterar över. Det är faktiskt en hel del arbete bakom varje artikel och recension, och till en skrämmande stor majoritet av tiden så har så gott som allt arbete varit helt ideelt. Vi har haft korta perioder av läsaravgifter samt på senare tid en del mindre reklamintäckter, men det har knappt räckt till att bekosta serverkostnaderna som alltid tagits ur egen ficka. Den största kostnaden att driva BigScreen har dock ofrånkomligt varit all den fritid man lagt ned på projektet, utöver den tid man lagt på sina vanliga arbeten och dagliga privatliv naturligtvis. BigScreen är för mig personligen ett livsverk och jag hoppas innerligt att vi tillsammans (jag, webmaster, panelmedlemmar och övriga) har erbjudit en gratistjänst som varit till största delen uppskattad av er läsare - konsumenterna. Men... nu har vi kommit till vägens slut och det är dags att fundera och agera i nya banor. Låt oss till att börja med berätta vilka faktorer som ligger bakom deta beslut. Utan inbördes ordning:

 • Motståndare och "konkurrenter"!
  Detta är en stor orsak att "luften gått ur" min egen motivation att driva BigScreen vidare. Det hela är egentligen inget nytt, utan har pågått under flera år numera. Man hittar en hel del referenser till detta när man läser våra recensioner sedan ett par år tillbaka, och framför allt kan man läsa om detta i en separat artikel kallad "Kalibreringskonflikt" skriven redan i oktober 2006. BigScreen har dels värdiga samarbetspartners som till exempel PrylPortalen, som indirekt också är konkurrenter. Men vi har också rabiata renodlade motståndare som inte skyr några som helst medel att smutskasta vår verksamhet som inget annat än obildad smörja från förståsigpåare och föredettingar som borde "pensionerats" för länge sedan! Jag är helt enkelt trött på all skit vi fått ta emot i partiska forum från den mycket lilla klick av män som denna fanatiska grupp utgör. De är få, men de hörs milsvida, och i deras nästan sektlika sammanhållning så dras många med i bannlysningen av vår en gång så uppskattade verksamhet...
    

  Jag pysslar inte med konsumentupplysning och driver en hemsida för att stå upp för några slags ideal, och jag tänker inte strida för att möta dessa grupperingar på deras egen nivå. Både jag och mina kollegor har provat på verbala konfrontationer, men det hela är meningslöst och tankarna far ofrånkomligt till den klassiska frasen: "Arguing on the Internet is like running the Special Olympics -even if you win, you're still retarded!". Så enough is enough säger jag, och vi kastar in handduken och lämnar nu över facklan till de som så oerhört starkt proklamerar sin överlägsenhet över våra ringa kunskaper. Det ironiska i sammanhanget är att de flesta i kärngruppen en gång i tiden var de mest flitiga anhängarna av BigScreen och vårt gamla forum. Men det var också innan de startade en egen konkurrerande verksamhet online. Nåväl... nu räcker det för vår del. Hemmabio skall vara kul och det skall representera en hobby med en gemenskap kring ett universiellt intresse som film. Börjar det ta formen av ett långvarig maffiakrig så får det räcka för oss.  
 • Värdiga konkurrenter & samarbetspartners, som framför allt PrylPortalen.se ligger så fruktansvärt långt före oss organisationsmässigt och resursmässsigt att vi aldrig skulle kunna komma ens hälften så långt och så SNABBT frammåt, med de ringa medel vi själva rår över! Vi har på senare tid försett PP med material i form av färska recensioner på främst projektorer, och de har i gengäld bjudit på trafik tillbaka till oss. Men även här så överskuggar arbetsinsatsen det vi får tillbaka. Trafik är alltid bra, men det i sig genererar ingen omsättning utan vidare utveckling. Det finns helt enkelt inte längre tid, kaft och resurser att arbeta på det sättet heller. Vår och framför allt min egen gräns är nådd.

   

   
 • Verksamhetsförsäljning! Hela konceptet om och kring BigScreen.se och BigScreen.eu stod för en tid sedan till försäljning. Planen var att hitta en investerare som var villig att trycka in medel i verksamheten, mot en större andel av ägarskapet och framtida intäckter. Tanken var att med en ansenlig arsenal satsa på marknadsföring av stora mått och målinriktade planer för framtiden. Resultat skulle fås i form av stor tillväxt på trafik som i sin tur skulle generera stora reklamintäckter. Detta genom snudd på självsäljande annonsplatser då vi länge varit och fortfarande är en av Sveriges i särklass största RENODLADE hembioorienterade hemsidor på proffessionell nivå. Som mest har vi toppat 40 000 unika besökare per månad. Planen var att med den presumtiva köparen nå 250 000 inom ett par år. Köpet stod mycket nära att klubbas och skriva under, men rann ut i sanden i sista sekunden. Med det raserades också det mesta av motivationen, då tanken med en försäljning främst var att få hjälp att växa rejält med de muskler denna mediajätte besitter. Men så blev det inte till slut, trots att det var så nära och kanske var det märkligt att vi inte "gav upp" redan då.  
   
   
 • Leverantörer som inte längre håller måttet är en väldigt stor irritationsfaktor. Det kan dels handla om de som tidigare varit mycket duktiga på att själva höra av sig med kommande testobjekt - som nu inte alls längre engagerar sig. Ett exempel på detta är Sony, och sedan vi inte längre tar Sony från dem själva eller från distributörer som Septon så funkar det inte längre och Sony har sedan länge fallit ur vår planering. Det finns en par exempel till, vilket är tråkigt när man gör grundliga tester av deras utrustning utan kostnad (annat än i de fall där särtryck sålts i efterhand), som blir till gratis marknadsföring för leverantören. En annan faktor i denna kategori är just särtryck - när företag inte lever upp till de överenskommelser som gjorts. Det händer sällan, men det händer och nu senast var det Wiktors som inte höll vad som sagts och trots konstanta påminnelser så bemöttes jag enbart med ursäkter och ignorans. Vi kommer aldrig ha med Wiktors att göra mer efter dessa månader av strul. Man lessnar när man måste jaga folk med en blåslampa för att leva upp till det som tidigare lagts som överenskommelse mellan två parter. Speciellt när det handlar om en så liten, men inom branschen inflytelserik verksamhet som denna. Vi har försett tillverkare och leverantörer med löpande GRATIS marknadsföring, utom de extremt få tillfällen som särtryck köpts loss, och detta till i sammanhanget väldigt låga priser. Ingen kan göra affärer på det sättet i evighet. Hade branschen sponsrat oss mer under åren istället för att bara hälla kartonger med testobjekt över oss, så hade vi kunnat kämpa vidare. Men alla vill bara ha - ingen vill ge. Det är ohållbart i längden. 

   

   
 • Teknisk utveckling! Sist men inte minst så har vi den mest bidragande orsaken av dem alla - teknikens oerhörda utveckling! Om vi ser till projektorer idag så är det nästan en skrämmande utveckling där en projektor för cirka 15-25 000 kronor fullkomligt sopar golvet med en proj för 10 gånger det priset, om vi backar några år. Det är faktiskt nästan omöjligt att ens få tag på en riktigt urusel och dålig projektor idag. Undantaget de små LED-baserade enheter som tyvärr inte belags med fängelse för upphovsmakarna. Så undermåliga är de faktiskt! Men i övrigt så är 90% av alla projektorer idag bra till mycket bra. Vi delar i stort sett bara ut 4 och 5 i betyg numera och det beror på just detta. Maskinerna har kommit så långt och vad som för drygt 10 år sedan bestod av 1 modell från Sharp är idag en hel uppsjö av mycket kompetenta maskiner till rimliga priser. Men framför allt har de en kvalitet som lamslår det mesta du sett. Maskiner som Epson TW5000 och Panasonic AE3000 har gett oss i stort sett samma bildkvalitet som vår referens Sharp Z210000, och till en hälften så stor prislapp, eller ännu mindre. Ser vi till platt-TV så har LCD kommit ikapp plasma på många punkter och båda teknikerna har idag övervägade bra till mycket bra skärmar. Man kan nästan inte längre misslyckas med ett TV- eller ett projektorköp. Och det gör ju att vår verksamhet inte längre fyller så stor funktion - på gott och ont. 

   

   
 • Arbete! Sen skall man givetvis inte glömma att reguljära arbeten måste gå först, och i mitt fall gör det det på heltid. Sammanlagt är allt detta ett tydligt bevis på att vi inte längre kan driva detta projekt vidare på samma sätt som innan. Dessutom så är några av oss numera inblandade i ett helt nytt projekt i en helt annan kategori: LoveSite.se! Så vad händer då nu med BigScreen?...

 

 
 

 

BigScreen v3.0?
BigScreen kommer att "läggas ned" i form av att den löpande recensions-verksamheten kommer att avta till snudd på obefintlighet. I stort sett som nu redan skett sedan i våras, med andra ord. Men sajten kommer dock INTE att försvinna! BigScreen kommer att tjäna som:

- Teknisk informationskanal, referensbibliotek och inspirationskälla för och om hembio som hobby! Detta i form av vårt massiva bibliotek med hundratals recensioner sedan 1997. Men också och kanske främst med hjälp av den stora samling tekniska artiklar som skrivits och uppdaterats genom åren. Ambitionen är att skriva om och uppdatera i takt med att nya och stora tekniska utvecklingar kommer, men endast och bara då det sker. Exempel på detta är när HD-DVD kom, när Blu-ray slog igenom och när 1080p blev ett begrepp, och så vidare. Vi lovar inget, men vi skall försöka hänga med ett tag till när det gäller just sådant. Samma sak gäller för utrustning. När en banbrytande eller på liknande sätt extremt intressant produkt lanseras kan det hända att vi gör en recension. Men den löpande verksamheten där den större delen av modellutbudet testas, läggs på is. 

- Ett trevligt fotoforum för innehavare av dedikerade och/eller stora hemmabioanläggningar. Min tanke är att skapa en editerbar grund för alla som gillar BigScreen att presentera sin anläggning online på ett snyggt underlag, och få en egen BigScreen-adress att visa för vänner och bekanta, eller vem som helst givetvis. Till exempel "bigscreen.se/andersbio" eller dylikt. Här skall man på ett enkelt och smidigt, men framför allt snyggt sätt kunna skriva in rubrik, ladda upp bilder, skriva bildtext och brödtext om sin anläggning. Inga konstigheter - bara prydligt och fräscht. Därefter har man en snygg presentation av sin anläggning på en passande hemsida, och allt med en egen adress att dela ut. Förhoppningsvis kan vi ordna med detta framöver...

 

 

TACK FÖR ALLA ÅR!
Detta är inte ett avsked, bara ett tack till alla som så troget följt våra recensioner och artiklar i över ett decennium. Allt från tiden i tidningarna till åren på nätet, och nu senast på denna härom året helt nydesignade och omgjorda hemsida. Det har varit roligt och givande att hjälpa så många med sina produktval i denna fullkomligt underbara men också kostsamma hobby. Men alla sagor kommer till ett slut och nu är det dags för oss att ta nya tag mot nya mål. Allt i enlighet med orsakerna vi radat upp här ovan. Vi hoppas att de flesa av er skall förstå och även uppskatta att BigScreen kommer att finnas kvar, fast under bantade och modifierade former och villkor. Vi önskar er alla en livstid av underhållande filmer alla de stunder då filmer gör sig bäst - i en egen hemmabio!... Vi ses, när vi ses.

 
 

 

Vi reserverar oss för eventuella "feltryck".

----------------------------------------------------------

© 2009 BigScreen Entertainment. All rights reserved.

 

Skriv ut denna sida. BigScreen.se


Denna artikel är taggad med följande sökord:
Blu-ray, DLP-projektor, LCD-projektor, LCD-TV, Plasma, Plasma-TV, Projektor, Recension,
(Klicka på ett ord för att lista samtliga artiklar
som är taggade med samma ord.)

 
  2009-08-28 09:15:34

Mycket tråkigt att världens bästa site i sin kategori läggs ner. Men ni ska veta att vi trots allt är många som uppskattat vad ni gjort. TACK, TACK och TACK!

Visa dny's profil dny
Gagnef
 
 
  2009-08-28 09:39:43

Tack för allt arbete!!
Du ska veta att det är Big screen som omvänt mig till att bara köra projektor, finns ingen tv alls hemma.
Har köpt 2st projektorer med hjälp av dina fantastiska recensioner.
Du borde ha stående plats i några tidningar som kör hemmabio, dom behöver lära sig ett och annat
Mvh Johan Glantz Kungälv


Visa levator's profil levator
 
 
  2009-08-28 09:51:48

Tack för allt arbete ni har lagt ner. Har hjälpt mig mycket i teknikdjungeln.

Visa filmtok's profil filmtok
 
 
  2009-08-28 10:43:48

Jag vill tacka för all upplysning och intressant läsning under åren. Det har varit en ovärderlig hjälp.
Det är ytterst beklagligt att "fanatikerna" är en bidragande orsak till nedläggandet av Bigscreen. Fanatism i alla former är direkt osunt och inget som bör få råda. Kan till stor del hålla med om att det gått för långt på en del icke nämnda hembioforum där man till synes helt glömt charmen med filmtittande. Det är bara teknikprat och "kalibreringshysteri". Det har känts som en befrielse att läsa Bigscreens tester som inte är fixerade vid detta. Wink

odeon Razz


Visa grepabo's profil grepabo
 
 
  2009-08-28 10:52:56

Jag vill oxå passa på och tacka för det initierade arbete ni lagt ner till nöje för mig o alla andra.
//Marcus


Visa pilot's profil pilot
 
 
  2009-09-05 18:40:39

Tack så hemskt mycket till er alla som tar er tid att tacka. Det värmer i hjärtat - verkligen! :') Thank You

Visa Christer Bengtsson's profil Christer Bengtsson
Chefredaktör
Stockholm
 
 
  2009-09-16 21:37:08

När det var dags för första projektorköp med någorlunda tight budget, så var det tack vara ett längre tids "hängande" på Bigscreen som jag blev övertygad om att det var dlp istället för lcd jag skulle ha. Och jag kunde inte vara mer nöjd med den Toshiba mt-200 som det blev till slut tack vara Bigscreens recension.

Jag har alltid varit ett fan av att det just har varit fokus på upplevelsen av bilden som varit det viktigaste hos Bigscreen.

Tråkigt att inga nya tester är på G då jag hade hoppats på att nya Optoma HD20 skulle recenseras eftersom jag helt och hållet känner mig trygg med Bigscreens omdömen och är sugen på att uppgradera till full hd, men framförallt större bild än vad jag kan få med Toshiban.

Tacksam för allt Bigscreen har gjort och önskar lycka till med dom nya målen!


Visa crocodile's profil crocodile
 
 
  2011-10-20 22:55:33

Hej
Jaså de blev så illa till slut. De är för j.... att de ska vara på de viset som du beskriver den lilla löjliga skaran av idioter. Men vi hoppas att du kanske tar upp lite av dom stora sakerna som händer och bra maskiner.

Kan vi inte prenumera med att sätta in en peng för att sidan finns på valfritt belopp. te.x 50 i månaden, 3m 150, halvår 300, år 600 eller hälften,de man kan.

Jag vill tacka för de jätte arbetet du har lagt ner på en grym bra sida.
Den har känns riktigt äkta. TACK TACK TACK
Mvh Sunt (förnuft) PS. Christer har du något post,bankgiro som vi ALLA tacksamma vill sätta in en kr på. Laughing


Visa sunt 's profil sunt
 
 
 

Skriv kommentar (Endast för medlemmar)


Infoga länk Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral
Logga in

E-post

Lösenord (Glömt?)Bevaka för svar?
Ja Nej

 
 

Bli medlem

E-post

Bekräfta E-post

Lösenord ( Minst 5 tecken. A-Ö. 0-9. )

Bekräfta lösenord

Alias ( Det namn du vill använda på BigScreen )

Jag godkänner BigScreens regler

Nyhetsbrev?
Ja Nej 
     
 

Tipsa en kompis


Din E-post

Ditt namn

Din kompis E-post


 Broderi o Handarbetsforum
Tanken med detta forum är att dela ..
Sudoku
Spela sudoku online, obegränsat ant..
Ackord
Här hittar du alla ackord till gita..
Artistportalen är ett forum för musiker och producenter. Här hittar du både hobby & professionella a..   -> 
Vad är BigScreen