BigScreen.se
 
 

BIG SCREEN RECOMMENDED

BigScreen använder & rekommenderar
just nu utrustning ifrån bland annat:


PROJEKTOR: Sharp XV-Z21000
PROJEKTOR: Sharp XV-Z21000

DUK: EuroScreen Frame Vision
DUK: EuroScreen Frame Vision

KABLAR: Supra Cables
KABLAR: Supra Cables

GeFen signaldistribution
SIGNALDISTRIBUTION: Gefen


 
 
 
 

 

 

2008, Full HD-året...

FULL HD 1080p

Ännu ett år är till ända, och det finns en par händelser som verkligen utmärker sig som genombrott under detta år. Den mest uppenbara, som inte någon konsument lär ha missat numera, är givetvis genombrottet för den nya upplösningen "Full HD 1080", i och med att Blu-ray vann formatkriget mot HD -DVD.

© 2007 BigScreen Entertainment

Hembio handlar om film och att se film på bästa möjliga sätt för så stor upplevelse som möjligt. Det handlar om att vara filmälskare - att vara cineast! I sin strävan att söka perfektion så kommer man som hängiven konsument att ta del av teknikens utveckling, så vi var säkert många filmfantaster världen över som blev alldeles uppspelta när det för första gången började talas om HD. Säkerligen lika entusiastiska som vi var när DVD kom att konkurrera ut VHS. Med samma förödande resultat fick vi till slut äntligen se hur Full HD, eller 1080p som det också kallas, fullkomligen mosar även en DVD-film av riktigt hög kvalitet. Men jösses som vi också fick vänta! Åratal gick innan slutligen HD-DVD och Blu-ray skulle komma att göra upp om kampen som framtidens format att bära Full HD-information, och under resans gång försökte marknaden lura oss med halvmesyrer som kallas "HD Ready". Vi kallar dem mer skämtsamt för "Ful HD". Bilden kan vara hur bra som helst rent praktiskt, men det är INTE äkta HD rent tekniskt. Allt annat än äkta 1080p är INTE HD i vår mening. HD är Full HD, eller ingen HD alls! Som vi alla vet numera så var det hur som helst Sony med deras Blu-ray-teknik som gick segrande ur formatstriden, och Full HD är nu här för att stanna. Det är något som bekräftas otroligt tydligt i och med det ständigt växande utbudet av film på Blu-ray, men framför allt genom den ändlösa ström av bildåtergivare med 1080p-upplösning och givetvis all annan hårdvara med samma stöd. 1080p är inte längre framtiden - det är nu, och det  är redan en ny stadig standard för kvalitet. Läs allt om Full HD, 1080p, "HD Ready", 720p och lagringsformaten HD-DVD och Blu-ray HÄR.

Denna lilla artikel är menad att hylla detta genombrott som en milstolpe i vårt artikelarkiv. Men vi vill också passa på att ge en extra stor eloge till en maskin som kom att lyfta inte bara Full HD, men också en av de viktigaste projektionsteknikerna till en ny nivå; Panasonic PT-AE3000 - den första projektorn att ta LCD-tekniken till samma nivå som DLP i fråga om svärta, kontrast och dynamik!

 

 
Årets Projektor! 
Med banbrytande teknik och revolutionerande prestanda så blir Panasonic PT-AE3000 den första projektor vi testar som presterar en lika kontrastrik bild som en god DLP-projektor. Svärta, ljus, kontrast och dynamik är lika imponerande som färgåtergivningen och den snudd på ljudlösa fläktkylningen. Detta är just nu en av världens tveklöst bästa hembioprojektorer och väl värt prestigeomdömet; Årets Projektor - 2008".

 

 

 

Vi reserverar oss för eventuella "feltryck".

----------------------------------------------------------

© 2008 BigScreen Entertainment. All rights reserved.

 

Skriv ut denna sida. 2008, Full HD-året


Denna artikel r taggad med fljande skord:
1080p, Blu-ray, Full HD, HD-DVD, Upplösning,
(Klicka p ett ord fr att lista samtliga artiklar
som r taggade med samma ord.)

 
 

Skriv kommentar (Endast för medlemmar)


Infoga länk Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral
Logga in

E-post

Lösenord (Glömt?)Bevaka för svar?
Ja Nej

 
 

Bli medlem

E-post

Bekräfta E-post

Lösenord ( Minst 5 tecken. A-Ö. 0-9. )

Bekräfta lösenord

Alias ( Det namn du vill använda på BigScreen )

Jag godkänner BigScreens regler

Nyhetsbrev?
Ja Nej 
     
 

Tipsa en kompis


Din E-post

Ditt namn

Din kompis E-post


 Broderi o Handarbetsforum
Tanken med detta forum är att dela ..
Sudoku
Spela sudoku online, obegränsat ant..
Ackord
Här hittar du alla ackord till gita..
Artistportalen är ett forum för musiker och producenter. Här hittar du både hobby & professionella a..   -> 
Vad är BigScreen