BigScreen.se
 
 

BIG SCREEN RECOMMENDED

BigScreen använder & rekommenderar
just nu utrustning ifrån bland annat:


PROJEKTOR: Sharp XV-Z21000
PROJEKTOR: Sharp XV-Z21000

DUK: EuroScreen Frame Vision
DUK: EuroScreen Frame Vision

KABLAR: Supra Cables
KABLAR: Supra Cables

GeFen signaldistribution
SIGNALDISTRIBUTION: Gefen


 
 
 
 
 


BigScreen.se gick online i augusti 2002. Initialt var sajten menad som en enkel men informativ sida om hembio och sajtens största innehåll var den extensiva ordlistan. Med tiden började vi dock att publicera mer och mer information här i form av tekniska artiklar, reportage samt recensioner av testad utrustning. BigScreen växte i trafik från 5000 till 10 000 till 20 000 till 40 000 unika besök (läsare) per månad och behovet att uppdatera den gamla HTML-baserade sajten växte sig större och större i takt med att vårt innehåll ökade...

I februari 2008 lanserade vi vår nya moderna PHP-baserade version av BigScreen, som ni nu besöker, och det är vår förhoppning att ni läsare skall fortsätta ha nytta och glädje av vår informationscentral som nu blivit Sveriges största, sett till antal artiklar, recensioner och redaktionell information inom denna nisch.

Sajten drivs av BigScreen Entertainment med personer som har privat och professionell erfarenhet av denna bransch sedan 1997. Mellan 1997 och 2002 skrevs samtliga artiklar för tidningar som HemmaBio, Bild & Ljud Hemma, HomeVision Magazine, Plaza Interiör, Aftonbladet  med flera. Men sedan 2002 hamnar alltså i stort sett allt material direkt här på BigScreen.se.

VI ERBJUDER:
- Oberoende och opartiska tester av särskilt utvald hembioutrustning som projektorer, plasma- och LCD-TV, DVD-spelare och förstärkare.
- Fullständig access till det kompletta arkivet med samtliga tidigare (innan BigScreen) testade produkter och övriga artiklar som skrevs i annan media mellan åren 1997-2002! (PDF-format).
- Information och genomgång av och kring den folkligt alltmer växande hobbyn som kallas "hembio" eller "hemmabio".
- Förklaringar och tekniska beskrivningar kring olika bildåtergivningstekniker som: CRT, LCD, DLP, D-ILA, LcOS, PDP...
- Kunskap om filmdukar, hur man använder dem och vad man bör tänka på när det gäller bildformat, bildstorlek, projektorns upplösning, med mera.
- Teknisk och pedagogisk information om relevanta fysiska element och mätningar av dessa såsom ljus, ljusstyrka och ANSI-lumens, kontrastför-hållanden, färg och färglära (färgåtergivning) samt hur industrin mäter (eller åtminstone borde mäta) dem alla.
- Nyheter från hembiobranschen!
- Topplista med alla (av oss testade) aktuella rekommenderade produkter!
- Länkar till hundratals sajter som berör ämnet hemmabio!
- Ett inspirerande galleri med vackra bilder av förstklassiga hembiorum.
- Ett komplett uppslagsverk i vår Ordlista med alla ord, siffor, namn och uttryck som du kan snubbla på när du läser om hemmabio i olika sammanhang, inte bara på vår sajt. Vi törs också lova att detta är en av de absolut mest heltäckande ordlistor om hemmabio som du kan hitta!
- "BigScreen update"; ett nyhetsmail som skickas ut när sajten uppdaterats med en ny artikel.
- Sist men inte minst; ett litet MINIFORUM öppet för alla besökare där du kan diskutera, fråga, tipsa och resonera om allt kring denna underbara hobby med andra intresserade personer.

Det är BigScreens ambition att förse alla hembio- och hemunderhållnings- intresserade konsumenter med löpande information om och kring hembio.
Av konsumenter - för konsumenter!

Välkommen!


 

Ljusmanschetter
Köpa Ljusmanschetter
Hitta hantverkare
Hitta tjänsteleverantörer &..
Gallery - Gratis fotoalbum onl..
Ladda upp dina foton och dela dina album..
Swarovski Kristaller, prismor och tillbehör till kristallkronor   -> 
Vad är BigScreen